Salı, Kasım 21, 2006

Yüzde kırk sekizin yüzde otuz yedisinin biri...

Sayın okurlar, aldığımız son habere göre 'Çalışanların yüzde 37'si iş arıyor'muş. (Cık cık cıkkk. Tatminsiz gençlik işte! Otur çalış ne var yani. Bulmuşsun bir iş bunuyorsun. İşsiz olan milyonların ahını alırsın valla.)

Son dönemde 18-45 yaş grubu arasındaki işsizlerin oranı yüzde 42'ye ulaşmış. (Şanslı yüzde 48'e girmişiz, ne mutlu!)

İşsiz olanların yüzde 12'si iş bulma umudunu yitirdiğini ifade ederken, yüzde 26'sı “biraz ümitli”, yüzde 15'i “ümitli”, yüzde 47'si ise “ne ümitli ne de ümitsiz”. (Bazımız da bir ümitli, bir ümitsiz...)

Umutsuzluğun arkasındaki nedenler ise “uzun süredir iş aranması”, ”niteliklere uygun iş bulunamaması” ”işsizliğin artması”, “deneyim sahibi personel aranması”. (Yüzde 37'lik kesimden iş arayıp bulamayanlara, 'Boşver, heryer aynı' tipi teselliyi öneriyoruz.)

Araştırmaya katılanların yüzde 49'u, 7-12 ay arası sürede iş bulmuş. 6 ay içinde iş bulanların oranı da yüzde 36, 13-18 ay arasında iş bulanların oranı yüzde 14, 19-24 ay arasında bu süreci yaşayanlar ise yüzde 2. (24 aydan sonra ümidi kesmek mi gerekiyor yani. Gün doğmadan neler doğar derler ama ama...)

Bir de Türk insanının yüzde 63'ü sevdiği meslekte çalışmıyormuş. (Yorumsuz...)

Arkadaşım bu haberi 'Moralini bozma ama' diyerek yollamış. Siz de 'okuyunuz ama moralinizi bozmayınız' sayın okuyucular.
:o)

0 Comments:

Yorum Gönder

<< Home