Cumartesi, Eylül 23, 2006

ANLAM yaratacak FARK’ın peşinde...

Kendinin (reklamcının) uzmanlığının işlemediği bir dünya burası... Uzmanlığın zaten kendi alanında bile işlemezken, alaylı/okullu tartışmaları arasında sakız gibi sünüp ve sönüp giderken, kendini savrulmuş bulduğun bu dünyada sesinin gitgide daha da bastırılmış olduğunu hissetmek ve boğulmak –hava alamamaktan değil, konuşamamaktan-. Çünkü konuyla uyumlu bir vecizeye göre ‘ne dersen de, karşındakinin anladığı kadarını söylemişsindir.’Bu dünyanın uzmanları için tek doğru bakış ve yöntem kendilerininki olduğundan, farklı gelebilecek hemen her şey için ‘Bu bize uymaz, siz bilmezsiniz tabi bizim kurallarımızı...’ diyerekten sizi ne içine aldıkları ama ne de kurallarından muaf tuttukları dünyalarını ve işleyişlerini Demokles’in kılıcı gibi sallandırmaktan geri durmuyorlar tepenizde... Çok da önemli ve değerli hissetmedikleri –ki haklılar sanırım, bknz. ‘Kendinden deterjanlı VL'ler, hijyen sağlayan tekkartlar...’ başlıklı mesaj- her hallerinden belli olurken bu işi, siz aman orası da böyle şöyle olaydı deseniz ne gam. Sizi ANLAMSIZlığın anlamına gark eden bu dakikaların yarattığı yıkım ne denli büyükse; ne yapsanız da ANLAMLI BİR FARK yaratamayacağına dair inandırma harekatı, o denli başarıyla sonuçlandırılmış demektir. Çok kişiselleştirmiş gibi olacak konuyu belki ama, düşünmeden edemiyorsunuz o anlarda bu insanların HAYATında ANLAM yaratacak FARK nedir diye... Yoksa FARK etmiyor mu hiçbir şey, en gerçek ANLAMSIZlık olan HAYAT karşısında?

Kenarındasınız her şeyin, kendi dünyanızınsa kenarından bile geçmiyorsunuz...

4 Comments:

Blogger polente said...

Mirim,
Hayat'i bir sorun sizinkisi.
Sizi hayata bağlayan damarlarınızın en önemlisi, kendini anlamlandıramış, dahası bu soruyu hiç sormamış sorduysa bile yanlış cevapların peşine düşmüş, adı bir gün pozitif enerji, devrisi gün reiki, sonrasında gözyaşları olan bir başka Hayat'a kurban ediliyor.

Uzun cümlelere girişince ben başını ve dibini kaçırabiliyorum, siz anladınız ama beni değil mi?

11:43 ÖS  
Blogger eda kemal said...

iş saatlerinde güncellenir yazıyormuş blog'da ama ben son yazıyı bir yağmurlu cumartesi günü evde pineklerken yazdım. bi hatamız olduysa affola üstadım.

'evde pineklenen cumartesiler'i de eklesek güncellenme zamanına? :P

1:55 ÖS  
Blogger polente said...

mirim,

ben iş saatleri dışında bulaşmama niyetindeyim ancak siz hangi zaman diliminde kendinizi bedbaht hissederseniz yazınız, okumaktan her zaman mutluluk duyarım.

3:02 ÖS  
Blogger eda kemal said...

sağolunuz efenim çok naziksiniz :)

3:10 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home